Punten sprokkelen tot de wintermercato en dan de belangrijke pion vinden die KV Oostende al heel het seizoen mist

09 oktober 2018 21:36

KV Oostende heeft 14 punten verzameld na tien matchen. Geen slechte oogst vinden wij dat. Zeker omdat er aanvallend nog heel veel progressie nodig is. Het is wachten tot de wintermercato om er nog een spits bij te halen.

Dat is het grote probleem dit seizoen bij de Kustjongens. Fashion Sakala is wel een goeie aanvaller, maar de kleine Zambiaan kan de aanval niet alleen dragen. Gert Verheyen wil gerust met twee spitsen spelen, maar Zivkovic en Guri vallen momenteel telkens door de mand.

Daarom wil KVO deze winter één gerichte versterking binnenhalen: een grote, scorende spits. "We gaan niet ineens 10-15 kansen creëren", zei Brecht Capon zaterdag nog. "We hebben te weinig gecreëerd met de ruimte die er was tegen Waasland-Beveren, maar dat is al heel het seizoen het probleem."

Creatief vermogen zit er ondertussen genoeg in de ploeg met Coopman en Canesin, maar die zullen ook voor de doelpuntenproductie moeten gaan zorgen. "De cijfers van die pocketspitsen zijn ook belangrijk voor ons", knikte Gert Verheyen. "Zij zullen meer moeten gaan scoren." Tot Nieuwjaar dus, waarna ze wat hulp zullen krijgen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.