Niakaté wist het al langer: "Union is een echte ploeg"

09 oktober 2018 19:41

Een hattrick in de beker op het veld van Anderlecht, eentje aan Den Dreef in Leuven en in de thuismatch tegen Westerlo... geen enkel doelpunt. Youssoufou Niakaté kwam warempel eens niet tot scoren. Geen erg voor de Malinese Fransman, want zijn ploeg won toch.

De topschutter in eerste klasse B kon er wel mee leven dat er eens een wedstrijd passeerde zonder dat hij de netten deed trillen. "Ik heb niet gescoord, maar dat is niet erg. Je wint en dat is het belangrijkste. De ploeg is het enige wat telt."

Assist

Dat hij niet scoorde, betekent niet dat hij zijn stempel niet kon drukken. "Ik heb toch een assist achter mijn naam gekregen." De smile op zijn gezicht na het uitspreken van deze woorden, verraadde dat de aanvaller toch wel met eergevoel naar de statistieken kijkt.

Tot de wedstrijd tegen Westerlo was het toch een kaarsje branden dat Niakaté niets voor zou krijgen. Union bracht wel leuk voetbal, maar zijn doelpunten waren wel erg doorslaggevend. Maar goed, stamnummer tien staat dus nog altijd bekend als Union Sint-Gillis. En niet als Union Sint-Niakaté. "Neen, dat wordt het nooit hoor. Union is een echte ploeg."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.