Bart Verhaeghe spreekt vrijuit over het fraudeonderzoek, de transfers van Bayat en Veljkovic en Leko die opgepakt werd voor verhoor

10 oktober 2018 13:36

In het kader van het onderzoek naar financiële fraude en matchfixing in het Belgische voetbal vonden woensdag huiszoekingen plaats bij de Belgische topclubs. Onder meer bij Club Brugge doorzocht de politie de administratie.

Coach Ivan Leko daagde niet op voor de training. De oefenmeester van blauw-zwart werd meegenomen voor verhoor. 

"Wij hebben niets te verbergen, alles is zuiver", reageert Club Brugge-voorzitter en -eigenaar Bart Verhaeghe bij De Tijd. "Het gerecht stond hier vanochtend in Brugge voor de deur. Met de vraag om mee te werken naar een onderzoek naar twee makelaars, Mogi Bayat en Dejan Veljkovic."

"Met die transfers was alles tot in de puntjes in orde"

"Natuurlijk werken we mee. Positief en constructief. De speurders wilden inzage in contracten en facturatie. Die hebben we gegeven. Daaruit zal blijken dat alles zuiver en in orde is."

Bayat had een vinger in de pap te brokken bij de transfers van Limbombe en Rezaei. Veljkovic hielp dan weer bij de transfers van Letica, Rits en Tomecak.

"Met die transfers was alles tot in de puntjes in orde", benadrukt Verhaeghe. "Netjes en marktconform. De makelaars worden trouwens aangeduid door de spelers, niet door de clubs. Het liefst van al zouden we zonder werken."

Ivan Leko

'Ik stel ook vast dat onze trainer Ivan Leko is meegenomen voor verhoor. Wij nemen hem in bescherming, want we zijn zeker dat hem als trainer van Club Brugge niks te verwijten valt.' 

Verhaeghe vindt het opmerkelijk dat er zo intensief bij de clubs zelf gezocht wordt. 'De clubs leggen al hun financiële info verplicht neer bij de Licentiecommissie, het gerecht kan daar inzage krijgen in alle contracten. Wij worden meer gecontroleerd dan een bank."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.