Aad de Mos is scherp over het onderzoek naar Bayat en Veljkovic: "Dat gedoe moet afgelopen zijn, hun macht is alleen maar kunnen ontstaan door de luiheid bij de clubs"

14 oktober 2018 10:01

Het grootschalige onderzoek rond Dejan Veljkovic en Mogi Bayat gaat voort. Vorige woensdag werden de twee beruchte makelaars opgepakt, net als enkele andere spilfiguren.

"De zaak-Bosman heeft de macht van de clubs aan de spelers gegeven, en zij gaven die macht door aan makelaars", verkondigde Pro League-voorzitter Marc Coucke vrijdagavond in De Afspraak. (Lees er HIER meer over) Ook voormalig toptrainer en huidig analist Aad De Mos vindt dat er dringend wat moet veranderen.

"Dat ze de stal nu maar uitmesten. Dat gedoe met almachtige makelaars moet afgelopen zijn", zegt De Mos in Gazet van Antwerpen. "Hun macht is alleen maar kunnen ontstaan door de luiheid bij de clubs. Scouten doen ze zelf niet meer. Daar heb je nu dus makelaars voor, in plaats van te vertrouwen op de voetbalkennis van figuren als Fi Vanhoof."

De invloed van managers op sommige clubs werd te groot. "Voor sportief directeurs zijn makelaars een gemakkelijkheidsoplossing. Maar clubs verliezen zo wel hun onafhankelijkheid. Wie in België niet wilde samenwerken met figuren als Veljkovic of Bayat, had een probleem. Aan die situatie komt nu hopelijk een einde. Het is alleen maar te hopen dat KV Mechelen dit overleeft", besluit De Mos.

Diederik Geypen

2e klasse \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.