Voormalig TD van de KBVB Chris Van Puyvelde voelde dat de bom onder de makelaars ging barsten: "Ik was er niet door verrast, totaal niet"

14 oktober 2018 18:48

Het onderzoek naar fraude en matchfixing deed het Belgische voetbal op zijn grondvesten daveren. Wat velen al een tijdje dachten, kwam nu uit.

""Ik was er niet door verrast", zegt ook gewezen technisch directeur van de Belgische voetbalbond (KBVB) Chris Van Puyvelde. "Totaal niet. Omdat je weet dat er heel veel makelaars zijn, en er dus heel veel geld uit het voetbal vloeit. Eigenlijk is dat voor mij de grootste problematiek."

"Dat is en blijft een probleem, ook in de jeugd. Spelers van 14 à 15 jaar die ook al begeleid worden door makelaars, wat eigenlijk niet mag."

Kwaliteitslabel en transparantie

Van Puyvelde hoopt dat het momentum wordt gebruikt om veranderingen in te voeren. "Het begint bij de jeugd. Een kwaliteitslabel is niet voldoende. Er is meer transparantie nodig, zoals in Frankrijk."

Dat ook matchfixing wordt onderzocht, vindt Van Puyvelde nog een graad erger. "Dit is geen Europees probleem, maar een mondiaal probleem. Altijd figuren in het voetbal die niet het positieve sein geven. Dat er scheidsrechters betrokken zijn, kan ik totaal niet bij."

Diederik Geypen - Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ België
 
 
Reacties.