Filip Joos looft Marc Choucke, en richt zich tot Club Brugge-voorzitter Verhaeghe: "Ik vind dat hij bij zichzelf te rade moet gaan"

15 oktober 2018 22:27

Hoe moet het nu verder met het Belgische voetbal? Dat is de grote vraag nadat vorige week een bom met fraude en matchfixing barstte.

Pro League-voorzitter Marc Coucke wil het voortouw nemen in Europa, wat en moeilijke zaak is aldus Filip Joos. "Om te denken dat je dit alleen maar met goeie voornemens en een vingerknip kan oplossen, dat vind ik naïef. Maar ik hou wel van de naïviteit die daaruit spreekt", steunt de commentator bij Radio 1 de denkwijze van Coucke.

Cynisme

"De enige andere oplossing is cynisme. Niks is makkelijker dan dat. En dan krijg je wat ik vrees: dat de eerste ref die nu een fout maakt, “Hij is een vriend van Vertenten” over zich heen krijgt. Ik zou het zo fijn vinden dat we dat niet horen."

Joos hoopt dat we met z'n allen de refs niet over dezelfde kam gaan scheren. "Dat we refs die er nu zijn het voordeel geven van de legitieme twijfel, die er wel is. Maar geef ze niet het nadeel. En dan kan je er misschien wel uitgeraken met een soort positieve boodschap. En daar is Coucke goed in."

Dubbele rol

Coucke beloofde te zullen aftreden bij de Pro League. "Hij beseft dat dit niet kan: de dubbele rol van voorzitter Profliga en Anderlecht. Ik vind dat Bart Verhaeghe ook bij zichzelf te rade moet gaan: voetbalbond en Club Brugge, kan dat? Hebben zij - mensen die per definitie supporter zijn van hun club, ze steken er geld in en willen dat hun club wint – het moreel gezag om ook die hele organisatie te leiden? Dat is een vraag voor allebei", besluit Joos.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.