Anderlecht moet Henrotay nog ongelooflijk commissiebedrag op transfer van Tielemans, Coucke weigert

16 oktober 2018 07:08

Er komen nu allerlei verhalen naar boven. Ook onder de voeten van Christophe Henrotay, de Belgische supermakelaar, wordt het steeds warmer. Op de transfer van Youri Tielemans, die Anderlecht verliet voor 26,2 miljoen euro, zou hij een enorme commissie gepakt hebben... die Coucke weigert te betalen.

De transfer van Tielemans naar Monaco werd afgewerkt in samenwerking met Henrotay, die vorige week ook in het nieuws kwam omdat hij vele miljoenen zou achtergehouden hebben van zijn spelers. Tielemans brak met Henrotay toen hij hoorde hoeveel commissie zijn manager pakte op zijn transfer.

Dat is wat Sudpresse vandaag bekendmaakt: Henrotay zou initieel een commissie van 1,5 miljoen bij Monaco onderhandeld hebben, zonder succes. Daarna zou hij bij Anderlecht gaan aankloppen zijn en die zouden akkoord gegaan zijn met een commissie van... 6,2 miljoen euro op de transfer. Te betalen aan zijn bedrijf Tanguillo BV, gevestigd in Nederland. 

Normaal pakt een makelaar 7 of 10 procent op de transfersom, maar 27 procent op zo'n transfer is ongezien. De nieuwe makelaars van Tielemans - Peter Smeets, Wouter Vandenhaute en Bob Claes - hebben daarna klacht ingediend tegen Henrotay omdat Tielemans niet op de hoogte was.

"Dat is fout", verzekert Henrotay bij Sudpresse. "De spelers geven me altijd toestemming om in hun naam te onderhandelen." Anderlecht heeft echter - door liquiditeitsproblemen op dat moment - nog niet de volledige som betaald. We spreken over... 5,45 miljoen euro. "Marc Coucke weigert om me te betalen", zegt Henrotay nog. "Niemand is hierbij in het zak gezet: niet de speler en niet de club."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Monaco
 
 
Reacties.