Refs mogen zich aan het één en ander verwachten: "Ik hoop dat het niet uit de hand loopt"

17 oktober 2018 17:53

De scheidsrechters in de profreeksen houden zich al vast. Het mag dan wel zijn dat psycholoog Jef Brouwers hen klaar acht, maar toch zullen ze stevig in hun schoenen moeten staan. Hun beroep is immers ook door het slijk gesleurd de voorbije week.

Alexandre Boucaut krijgt de twijfelachtige eer om vrijdagavond Club Brugge-Waasland-Beveren in goede banen te leiden. Voor KV Mechelen-Beerschot Wilrijk ging de KBVB - om voor de hand liggende redenen - zelfs te rade bij onze noorderburen. Geen slecht idee om bij Malinwa nu geen Belgische ref te stallen.

Maar als je je oor even te luister legt bij de supportersverenigingen krijg je al snel te horen dat er wel al aan het één en ander gewerkt is om de refs te viseren. U mag zeker zijn: elk foutje zal nu aangegrepen worden om nog harder op de arbitrage in te hakken. Arme Boucaut, direct naar Jan Breydel... 

Zolang het ludiek is, ok! -Dave Peters

Ook Dave Peters, voetbalverliefde journalist en notoir volger van zowel 1A als 1B, voorspelt dat ze het niet onder de markt zullen hebben. "Ik hoop dat het niet uit de hand loopt maar dat er hier en daar hoongelach, spreekkoren of leedvermaak zullen zijn, daar kan je gif op innemen", aldus Peters. 

"Zolang het ludiek is, ok. Maar hopelijk blijft het allemaal toch een beetje beschaafd."

Sander De Graeve - Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse
 
 
Reacties.