Wat nu met KV Mechelen en 1B? "Elke voetbalfan in dit land leeft mee met die van KV Mechelen"

17 oktober 2018 19:11

Na de bom die door operatie 'Propere Handen' onder het Belgisch voetbal gelegd werd, werd de vorige speeldag in 1B uitgesteld. Dit weekend wordt er wél gevoetbald. We gingen ten rade bij kenner Dave Peters over de gevolgen van het schandaal.

Eerst en vooral staat de toekomst van KV Mechelen in 1B op het spel. Terwijl het onderzoek loopt gaat de competitie verder, je zou dus kunnen zeggen dat de competitie 'onder voorbehoud' verdergaat. "Ik denk dat de sportieve gevolgen op korte en middellange termijn relatief gezien nog wel zullen meevallen", aldus Dave Peters in een reactie aan onze redactie.

Hij ziet KV Mechelen ook niet meteen in een diep dal vallen qua vorm. "Ook de spelers van KV voetballen om den brode. Ik verwacht niet dat ze plots een inzinking zullen krijgen, in tegendeel. Die gaan met het mes tussen de tanden, met de fans erachter, voor de mogelijk onzeker geworden glorie."

Hopelijk komt er snel duidelijkheid in plaats van een kluwen aan verlammend gebakkelei -Dave Peters

Onzekerheid troef tot er een uitspraak is. "Een uitspraak in dit dossier kan volgens sommige advocaten erg lang op zich laten wachten. Koffiedik is dan ook op dit moment het woord dat als vlag de lading dekt. Het niveau van KV ging bovendien absoluut crescendo de laatste weken, met een sterke Engvall (foto) als exponent." Hij hoopt vooral op snelle duidelijkheid. "Laten we vooral hopen dat er snel duidelijkheid komt i.p.v. een kluwen aan verlammend gebakkelei over en weer. Het tweede niveau heeft een geschiedenis wat dat betreft."

En wat met KV Mechelen zelf, welke straf moet er komen áls de feiten bewezen kunnen worden. "Dat is op dit moment voorbarig om daar uitspraken over te doen. Eens alles onderzocht en al dan niet bewezen is, zijn de bondsreglementen inzake dit dossier erg duidelijk."

Misschien zouden er beter wat meer échte voetbalfans in bestuurskamers rondlopen, dat zou een heleboel oplossen -Dave Peters

Peters denkt vooral aan de fans van KV Mechelen, die na een degradatie ook dit moeten verwerken. "Feit is dat elke voetbalfan in dit land, al dan niet stilzwijgend, wel een beetje meeleeft met de fans van Malinwa, uniek in hun soort. Het gevoel van onzekerheid en onmacht moet verschrikkelijk zijn. Elke echte voetbalfan kan zich dat levendig voorstellen. Als de club van je hart -al dan niet tijdelijk- in een ravijn stort, dan doet dat pijn, véél pijn. Misschien zouden er ook beter wat meer échte voetbalfans in bestuurskamers rondlopen. Dat zou al een heleboel oplossen."

Sander De Graeve

2e klasse \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.