Anderlecht krijgt de ideale kalender voorgeschoteld om een type-elftal te vormen

18 oktober 2018 18:55

RSC Anderlecht ging de interlandbreak in met een zege bij Zulte Waregem (1-2). De Brusselaars hadden enkele zware weken, maar krijgen nu de ideale kalender om de ploeg verder te kneden.

In het seizoensbegin had Hein Vanhaezebrouck een goeie formule gevonden met Bornauw achterin, Makarenko aan de zijde van Trebel en het duo Santini-Dimata voorin. Maar de machine sputterde en op links liep Cobbaut een zware enkelblessure op.

Vervolgens gooide Vanhaezebrouck zijn ploeg meerdere malen om, met teleurstellingen tegen Union,  STVV en Dinamo Zagreb. Anderlecht heeft nu een lichter programma. De recordkampioen krijgt zondag Cercle Brugge op bezoek, ontmoet vervolgens Fenerbahçe in de Europa League en speelt dan tegen Eupen (uit), Lokeren (huis) en Waasland-Beveren (uit).

Een ideaal moment om aan de automatismen te sleutelen. Wat is bijvoorbeeld het beste trio achterin? Bornauw-Sanneh-Vranjes, of een ander drietal? (Geef HIER u mening)

Amuzu e Saief duelleren voor een plaats op links, in afwachting van een terugkeer van Cobbaut. Kums speelde een sterke match tegen Zulte Waregem. De vraag is of de Dilbekenaar de lijn kan doortrekken. Op rechts vang Najar de schorsing van Saelemaekers op.

Welk trio voorin?

Dimata tankte vertrouwen met twee goals bij de beloften. Santini blijft met acht doelpunten de Gouden Stier. Bakkali en Gerkens waren dan weer in goede doen tegen Essevee, wat betekent dat je drie spelers voor vier plaatsen hebt.

Vanhaezebrouck zal dus een keuze moeten maken, maar de ploeg enkele matchen na elkaar lijkt een noodzaak om eindelijk automatismen te kweken.

Hermès Van Damme

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.