Gaat Youri Tielemans volgend jaar met de U21 naar het EK? De Rode Duivel geeft zijn visie erover

18 oktober 2018 12:26

Aangezien hij nog steeds maar 21 is, kan Youri Tielemans in de zomer van 2019 nog steeds mee naar het EK voor beloften in Italië. Maar wat denkt de Rode Duivel daar zelf over?

Tielemans beseft dat de Belgische beloften over een uitstekende lichting beschikken, zowel op het veld als ernaast. Toch zou de ervaring van Tielemans als leider goed van pas komen. Als Brusselaar schiet hij namelijk heel goed op met verschillende Jonge Duivels.

Op het middenveld moet Walem hoe dan ook knopen doorhakken. Met Heynen, Vanlerberghe Bastien, Mangala, Alexis De Sart en Omeonga of Aristoteles Nkaka is de concurrentie bijzonder groot.

Tielemans reageerde alvast kort op de kwalificatie van de U21. "Ik heb het grootste deel van mijn nog jonge carrière met hen gevoetbald. Ik ben trots en fier op hen", zegt hij in La DH. "Of ik hen zal helpen volgend jaar? We zullen zien. Ik wil de groep niet destabiliseren. Het zijn de jongens die hebben deelgenomen aan deze campagne die deze selectie verdienen", lachte Tielemans.

Jordan Horwood

Ligue 1 \\ Monaco
 
 
Reacties.