Opnieuw voetbal in 1B: Welke favoriet deelt een nieuwe tik uit aan de concurrentie

19 oktober 2018 10:23

We voetballen weer! Speeldag 11 staat op het programma in de Proximus League. Na de hele heisa over matchfixing en andere duistere zaken in het voetbal, kunnen we ons opnieuw concentreren op het spelletje zelf. Wie van de favorieten doet een goede zaak dit weekend?

Westerlo – OH Leuven

Een wedstrijd tussen twee ploegen die min of meer op de dool zijn. Westerlo stond lange tijd bovenaan het klassement, maar door drie opeenvolgende nederlagen staat het ondertussen op plaats vijf.  Toch is er niets verloren voor de ploeg van trainer Bob Peeters. Bij een overwinning tegen OH Leuven kan het een goede zaak doen. Goed nieuws voor de coach, hij kan over een volledig fitte kern beschikken.

Heel wat meer puzzelwerk voor OH Leuven-coach Nigel Pearson. Thamsatchanan, Maertens en Casagolda zijn niet fit voor de wedstrijd tegen Westerlo. Terwijl ook nog Aguemon, Diedhiou en Fabre nog steeds in de lappenmand liggen. Hopelijk kan de oefenmeester wel beroep doen op Daeseleire, Touba en Hirst. Achter die namen staat nog een vraagteken door kleine blessures.  Terwijl Westerlo recent 0 op 9 haalde, doet OH Leuven het nog slechter met 0 op 12.

De heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Kan Westerlo opnieuw de drie punten pakken? Dat er doelpunten gaan vallen is bijna een zekerheid. Geen van beide ploegen kon dit seizoen al de nul houden.

ONZE PRONO: 2 – 1

Roeselare - Union

Als Roeselare de rol niet wil lossen bovenaan het klassement, dan kan het maar best winnen van Union. Bij een nederlaag mag de thuisploeg stilaan een kruis maken over het eerste promotieticket. De kloof met Union bedraagt momenteel vier punten en kunnen er 7 worden. Een simpele opdracht zal het zeker niet worden. Begin oktober werd er nog met 3-1 verloren van Lommel. Tijd om zich te herpakken.

De bezoekers staan momenteel op een eerste plaats in het klassement én hebben bovendien de topschutter in de rangen lopen met Niakaté. Coach Luka Elsner moet het wel stellen zonder Abdelrafik Gerard, Hadamou Traore, Anders Kristiansen en Pietro Perdichizzi. De internationals Precy Tau en Faiz Selemani zijn wel weer van de partij. Met een twaalf op twaalf én een bekerstunt alvast geen gebrek aan vertrouwen bij Union SG. 

ONZE PRONO: 1 – 1

Tubeke – Lommel

Een lastige verplaatsing voor Lommel naar het Stade Leburton. De thuiswedstrijd bleek voor de Limburgers al een lastige klus te zijn en kwam het toen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Kan er nu wel gewonnen worden? Coach Tom Van Imschoot kan geen beroep doen op Geert Berben, Laurens Paulussen en Romero Regales door blessures. Ook Alessandro Cerigioni is geschorst.

De thuisploeg staat samen met OH Leuven op een laatste plaats. Het won nog maar één wedstrijd dit seizoen en moet tegen Lommel SK ook nog topschutter Thomas Henry missen door schorsing. De goalgetter kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen Leuven.

ONZE PRONO: 1 – 2

KV Mechelen – Beerschot Wilrijk

De clash van dit weekend vind plaats op zondag. KV Mechelen krijgt dan het bezoek van Beerschot Wilrijk. Een wedstrijd met minstens 14.000 toeschouwers. Een partij die niet zou mistaan in de Jupiler Pro league. Bovendien ook een speciale wedstrijd na de heisa rond de matchfixing en de arrestaties van enkele bestuursleden van KV Mechelen. Onder andere investeerder Olivier Somers en financieel directeur Thierry Steemans blijven aangehouden.

De topper krijgt een Nederlandse scheidsrechter door het hele gebeuren. Sander van der Eijk moet de wedstrijd in goede banen leiden. Over het sportieve dan: De heenwedstrijd werd gewonnen met 1-0 door Beerschot Wilrijk. Na die nederlaag werd er geen enkele wedstrijd meer verloren.

Ook de bezoekers hebben recent een zes op zes gehaald. Na de 1-3 nederlaag tegen Lommel lijkt de ploeg stilaan de juiste drive gevonden te hebben. Telt KV Mechelen de Antwerpse club uit in de strijd voor het promotieticket?

ONZE PRONO: 3 – 1

Dirk Pieters

2e klasse \\ Westerlo \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.