Is geld alles in het voetbal? Deze clubs presteren boven of onder hun stand

19 oktober 2018 13:38

Dat geld in het voetbal enorm belangrijk is, wisten we al. De operatie 'Propere Handen' bracht dat nogmaals in de aandacht. Maar waar staan de teams met de duurste kernen in het klassement? We zochten het uit.

Volgens Transfermarkt.de heeft Club Brugge de waardevolste kern uit de Jupiler Pro League. Genk en Anderlecht staan elkaar geen duimbreed toe op het podium en ook AA Gent en Standard liggen bij elkaar in de buurt. Na de G5 gaapt echter een enorme kloof, zo is het team van Charleroi meer dan dertig miljoen minder waard dan dat van Standard.

Maar wat is dat allemaal waard, wel we gooiden het in deze overzichtelijke tabel. Zo zie je dat AA Gent drie plaatsen lager staat dan hun teamwaarde. Ook Charleroi, Lokeren en Zulte Waregem doen het niet goed. De primus is STVV, dat maar liefst vijf plekken boven de teamwaarde geklasseerd staat.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.