KV Mechelen-fans rechten de rug: "Onze tifo, ondertekend door de spelers en fans, zal zeggen wat er over dit schandaal te zeggen valt"

19 oktober 2018 13:18

KV Mechelen zal zondag tegen Beerschot Wilrijk op meer dan 14.000 supporters kunnen rekenen. De Malinwa-fans laten zich van hun sterkste kant zien nadat enkele clubbestuurders betrokken raakten in het onderzoek naar fraude en matchfixing.

"De KV Mechelen-fans rechten de rug, wat er ook gebeurt", vertelt Hans De Decker, woordvoerder van het Malinwa Supportersorgaan, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik denk dat het belangrijk is dat we de ploeg positief en vocaal blijven steunen. Die oproep doen we aan al onze supporters." (Lees HIER meer over de opkomst)

"De tifo is een statement, ondertekend door de fans en de spelers"

De verwijzing naar het voetbalschandaal zal zondag hoe dan ook te zien zijn Achter de Kazerne. "De tifo van de sfeergroep zal alles zeggen wat erover te zeggen valt", aldus De Decker. "Een statement ondertekend door de fans en de spelers die zondag op de supportersbijeenkomst aanwezig waren. Dit typeert KV Mechelen."

"We kunnen niet ontkennen dat het schandaal een gespreksonderwerp is, maar het voetbal blijft het belangrijkste. De ploeg zit in een goeie flow en doet volop mee voor die eerste periodetitel", besluit De Decker.

Diederik Geypen

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.