Laszlo Bölöni ziet 'Operatie Propere Handen' als schaduw over competitie: "Dan kunnen ze iedereen opsluiten"

19 oktober 2018 06:34

Antwerp neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Sporting Lokeren. Laszlo Bölöni nam het woord op een persconferentie op Den Bosuil en kwam daarbij ook terug op de hele zaak rond de scheidsrechters in 'Operatie Propere Handen'.

Bart Vertenten wordt in die zaak verdacht van onder meer omkoping, met daarbij ook een rol van hem in de wedstrijd Antwerp tegen Eupen. Toen floot hij een strafschop voor The Great Old voor een fout die een meter buiten de grote rechthoek gebeurde.

500 keer

"Ik hoop dat ze de ref niet enkel op basis van die bewuste fase in die wedstrijd hebben opgesloten, want zoiets valt in een seizoen wel vijfhonderd keer voor", aldus Bölöni over de bewuste wedstrijd eind vorig seizoen. 

"Menselijke fouten bestaan nu eenmaal en als het gerecht zich enkel daarop zou baseren, dan moeten ze het hele scheidsrechterskorps opsluiten. Maar voor alle duidelijkheid: ik weet niet wat ze ontdekt hebben, want wij zijn geen betrokken partij. Dit hangt als een schaduw over de competitie, ik kreeg zelfs vragen vanuit Roemenië hierover ..."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.