Marktwaardes versus punten in 1B: Lommel en Westerlo doen vier keer zo straf dan OH Leuven, waar zitten Mechelen en Beerschot-Wilrijk?

19 oktober 2018 18:47

Na negen speeldagen in 1B doen nog zes teams volop mee voor de prijzen. Enkel OH Leuven en Tubeke lijken al uitgeschakeld. Als we kijken naar de marktwaardes is dat toch enigszins bijzonder te noemen.

De kern van Oud-Heverlee Leuven is volgens Transfermarkt met 14,75 miljoen euro namelijk veruit de duurste van alle teams uit de Proximus League. KV Mechelen (11,98 miljoen euro), Beerschot-Wilrijk (10,4 miljoen euro) en Union (10,38 miljoen euro) presteren wél duidelijk naar hun vermogens.

De 'goedkoopste kern' qua marktwaardes is die van Lommel, met 6,05 miljoen euro. Dat zij alsnog in de top-4 staan na negen speeldagen is dus een teken dat zij (ver) boven hun mogelijkheden presteren momenteel. De verschillen tussen de top-6 zijn echter vrij klein om echt met plusjes en minnetjes te werken.

Daarom bekijken we het aantal punten dat de teams haalden en het aantal miljoenen dat hun kern waard is. Zo kunnen we ook het aantal 'miljoenen per punt' berekenen, waaruit duidelijk blijkt dat OH Leuven de duurste ploeg is voor de minste punten en Lommel het prima doet met een relatief goedkope kern.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Westerlo \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.