Nigel Pearson over absolute uitblinker bij OHL: "Het was een frustrerende periode voor hem"

19 oktober 2018 23:24

Eindelijk. Oud-Heverlee Leuven kon vrijdagavond in Westerlo voor het eerst sinds 12 augustus (tegen Union, red.) nog eens zegevieren. Overtuigend was het zeker niet, maar uiteraard was coach Nigel Pearson vooral tevreden over het resultaat (0-1).

De opluchting was groot bij de Brit. "We zaten al een lange tijd zonder zege", vertelde Pearson na de wedstrijd. "Dit is altijd een moeilijke verplaatsing. We wisten dat het moeilijk zou zijn, maar gelukkig was er die snelle goal van Moore en daarna hebben we die voorsprong met onze levens verdedigd."

"We hadden niet veel balbezit en weinig kansen, maar ik ben vooral tevreden met deze collectieve prestatie. De spelers wilden een resultaat boeken dat hebben we beet. Dit is een stap in de goede richting."

Gillekens top

"We hebben iets om op verder te bouwen, maar we moeten deze zege natuurlijk nog steeds in perspectief plaatsen", beseft Pearson na de 9 op 30 van zijn team. De uitblinker in het Kuipje was ongetwijfeld Nick Gillekens, die voor het eerst dit seizoen onder de lat stond na een blessure van Kawin Thamsatchanan. "Nick moest geduldig zijn. Het was een frustrerende periode voor hem."

"Maar ik ben verheugd dat Nick ons de eerste clean sheet van het seizoen bezorgde. Dit is goed voor hem en de hele ploeg. Spelers moeten klaar zijn als er zich na een lange tijd zonder spelen een kans voordoet. Maar voor mij is dit nog steeds een collectieve prestatie. Daar ging het vanavond over. En het belangrijkste zijn natuurlijk de drie punten", aldus de ex-coach van Leicester City. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
Reacties.