OHL kan na meer dan 2 maanden nog eens winnen en laat Westerlo achter met pijnlijke 0 op 12

19 oktober 2018 22:20

OHL weet opnieuw wat winnen is. Na een dramatisch 2 op 21 knoopten de Leuvenaars op het veld van Westerlo aan met een zuinige zege. Elliot Moore zorgde al vroeg voor het enige doelpunt van de partij, maar OHL mocht vooral reservedoelman Nick Gillekens dankbaar zijn.

Na een weekje zonder voetbal - u weet wel waarom - ontving Westerlo vrijdagavond ploeg in crisis Oud-Heverlee Leuven, dat 6 wissels doorvoerde na de 3-0 blamage in het AFAS-stadion. Gillekens nam voor het eerst dit seizoen plaats onder de lat in door een blessure bij Thamsatchanan, ook Daeseleire moest geblesseerd toekijken. 

Snelle voorsprong OHL

Bob Peeters kon rekenen op zijn type-elftal, alleen de geblesseerde Van Den Bogaert ontbrak. Na amper 5 minuten was het al raak. Het waren de bezoekers die zowaar op voorsprong kwamen. Gorius dropte een vrije trap in de zestien en Moore stond op de juiste plek om de 0-1 tegen de netten te trappen. 

Westerlo nam het heft in handen en kreeg een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen na een fout in de zestien. Van Eenoo nam zijn verantwoordelijkheid, maar Gillekens lag goed in de hoek en redde. Een enorme opsteker voor de Leuvense tweede doelman, zeker omdat hij drie weken geleden door zijn Thaise voorzitter naar de bank werd verwezen. 

Weinig spektakel

In een weinig spraakmakende eerste helft hoefden beide doelmannen amper in actie te komen. Westerlo probeerde wel, maar kon Gillekens niet op de proef stellen. OHL mocht, voor het eerst sinds lang, met een voorsprong de rust in. 

Westerlo moest na de koffiepauze komen en deed dat ook. De vinnige Abrahams verscheen voor Gillekens, maar die hield de netten schoon en behoedde meteen daarna ook met twee knappe parades Naessens van de gelijkmaker. Een glansrol in de maak voor de jonge goalie? Het leek van wel. 

Gillekens redder van dienst

OHL kon daar werkelijk niks tegenover zetten, behalve enkele stilstaande fases van de prima rechter van Gorius. Al kreeg Dequevy halverwege de tweede helft wel dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar een attente Van Langendonck had geen zin om zich een tweede keer om te draaien. 

Het slotkwartier was aangebroken en Westerlo zette alles op alles. Abrahams stootte voor de zoveelste keer op het bezoekende sluitstuk en ook invaller Petrov maakte kennis met Gillekens. Ondertussen kreeg Myny na een veelbesproken week - hij werd verdacht van matchfixing - zijn eerste speelminuten in de competitie bij OHL. Maar OHL hield stand en kon voor het eerst sinds 12 augustus nog eens van de zege proeven.

Eindelijk een driepunter

Na een magere 2 op 21 en 4 nederlagen op rij weet OHL zo eindelijk opnieuw wat winnen is. En dat op de dag nadat T2 Hans Vander Elst na 16 jaar trouwe dienst donderdag aan de deur werd gezet. De Vlaams-Brabanders geven zo de rode lantaarn voorlopig door aan Tubeke, dat zaterdagavond thuis Lommel ontvangt. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
Reacties.