De Pro League is het niet eens met de Geschillencommissie na vrijspraak voor Wesley, Carcela en co: "Begrijp de clubs die wel gesanctioneerd werden"

19 oktober 2018 19:45

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft Wesley Moraes, Mehdi Carcela, Eric Ocansey en Loris Brogno vrijgesproken na hun rode kaarten. Wesley staat ook aan de aftrap bij Club tegen Waasland-Beveren. Pierre François, CEO van de Pro League, is niet tevreden...

De Pro League had toch wel een straf verwacht. "Wij zijn bijzonder verbaasd na de lectuur van de beslissingen van vandaag. Nadat de commissie reeds weigerde in overweging te nemen dat de nieuwe tabel goedgekeurd werd (ondanks een unanieme stemming door de Raad van Bestuur), beschouwt dezelfde commissie nu dat de vorige tabel niet werd goedgekeurd, ondanks de goedkeuring in de Algemene Vergadering en ondanks het feit dat de vorige tabel gedurende 4 jaar systematisch werd toegepast."

Het kan leiden tot nieuwe ontevredenheid. "Ik begrijp de reactie van de clubs waarvan de spelers in het verleden gesanctioneerd werden op basis van de ene of de andere tabel en die daarom van oordeel zijn dat zij een ongelijke behandeling ondergingen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ Eupen \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.