Vreven: "We hebben niet verloren op tactiek maar individuele fouten", Vrancken: "Maar wij dwongen ze tot die fouten"

21 oktober 2018 23:28

KV Mechelen heeft te midden van alle heisa de perfecte reactie getoond op het veld. Malinwa won vol overtuiging met 3-0 tegen Beerschot Wirlijk, achteraf kwamen beide coaches aan het woord.

"Ondanks het resultaat, ben ik niet ontevreden over onze prestatie", zei Stijn Vreven na afloop. "Het was de kwaliteit van Mechelen die de doorslag heeft gegeven, zij kunnen individuele fouten cash afstraffen."

We verliezen de veldslag maar niet de oorlog - Vreven

Beerschot Wilrijk probeerde daar klaarblijkelijk op in te spelen door met een vijfmansdefensie te starten. "Dat was niet uit schrik, maar om van hun sterktes zwaktes te maken", legde Vreven uit. "We hadden twee mogelijke systemen en op training kwam dit het best tot uiting. Al denk ik niet dat we vandaag op tactiek verloren hebben, wel op individuele fouten."

Mechelen was wél beter dan Beerschot Wilrijk - Vrancken

"We waren - in tegenstelling tot wat Vreven zegt -  wel beter dan Beerschot", pikte Malinwa-coach Wouter Vrancken in. "Goed veldspel, veel beweging, ook achter de verdedigers. Wij hebben hoog druk gezet zodat ze in de fout gingen. Dat was een onderdeel van ons spel."

Redactie

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.