Spelers Beerschot Wilrijk zoeken verklaringen voor 3-0-verlies: "Individuele fouten, lesje in efficiëntie en gebrek aan het surplus van Kaya-Swinkels"

21 oktober 2018 19:24

Beerschot Wilrijk beleefde een namiddag om snel te vergeten. De Mannekes liepen tegen KV Mechelen al snel achter de feiten aan, en slikten tegengoals op de meest ongelukkige momenten.

Een vroege 1-0, een dooddoener kort voor de pauze en de 3-0 meteen na rust. Slechter konden de tegentreffers niet vallen voor Beerschot Wilrijk.

"We hebben een lesje in efficiëntie gekregen", analyseerde Alex Maes de nederlaag van zijn ploeg. "We incasseerden te gemakkelijk tegengoals door individuele fouten."

"Na de snelle 3-0 vreesde ik wel even voor een afstraffing", gaf Joren Dom toe. "KV Mechelen zette enorm veel druk naar voren en kon door het scoreverloop handig gebruik maken van de ruimte. De tegendoelpunten vielen voor ons echt op de verkeerde momenten."

"Als Fessou Placca en Tom Pietermaat terugkeren, is onze kern in principe sterk genoeg gewapend" - Alex Maes

De clash tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk was een belangrijke waardemeter in de jacht op de eerste periodetitel. "Jongens als Kaya en Swinkels hebben de ervaring die wij misten", aldus Maes. "Zij brachten het surplus dat je nodig hebt in dit soort matchen."

"Of ik op ervaren versterking hoop in de winter? Als Fessou Placca en Tom Pietermaat terugkeren, is onze kern in principe sterk genoeg gewapend", besloot Maes.

Diederik Geypen

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.