Kraker onder voorbehoud na het losgebarsten schandaal: "De KV Mechelen-fans rechten de rug" vs. "Wees dus ludiek, origineel maar niet kwetsend"

21 oktober 2018 12:00

KV Mechelen - Beerschot Wilrijk is het topduel van speeldag 10 in 1B. Wie wint nestelt zich naast Lommel aan de leiding.

De Limburgers namen zaterdagavond de leiderspositie over van Union Saint-Gilloise, dat op een punt bleef steken bij KSV Roselare. Achter de Kazerne is men maar wat blij dat voetbal opnieuw centraal staat. In de interlandbreak barstte een schandaal los waarbij ook enkele bestuursleden van Malinwa werden opgepakt.

Beerschot Wilrijk liet in de loop van de voormiddag weten de match onder voorbehoud te spelen. (Lees er HIER meer over) "Wij vragen wel aan onze supporters om te blijven geloven in de eerlijkheid van de vele mensen die betrokken zijn in het voetbal. Wees dus ludiek, origineel maar niet kwetsend. De boetes voor de club kunnen enorm zijn."

Selectienieuws

KV Mechelen-coach Vrancken kan rekenen op ee ruime kern van 21 spelers. Enkel Corryn en Berrier ontbreken door blessures. Beerschot Wilrijk zakt met 22 geselecteerden naar Mechelen af. Placca (revalidatie enkel), Pietermaat (revalidatie enkel), Dudouit (revalidatie liesoperatie), Messoudi (verrekking hamstring) zitten nog in de ziekenboeg.

Het AFAS Stadion zal goed gevuld zijn voor deze belangrijke ontmeoting in de strijd om de eerste periodetitel. Meer dan 14.500 tickets werden aan de man gebracht. "De KV Mechelen-fans rechten de rug, wat er ook gebeurt", blikte woordvoerder van het Malinwa Supportersorgaan vooruit. (Lees er HIER meer over)

Diederik Geypen

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.