Peter Vandenbempt lovend over de Mechelse solidariteit: "Hoop dat topmensen in hun cel beseffen dat ze KVM in gevaar gebracht hebben"

22 oktober 2018 15:59

KV Mechelen klopte zondagmiddag Beerschot Wilrijk met overtuigende 3-0-cijfers. De schandaal dat nog steeds de club en zijn fans in de greep houdt, was even vergeten.

De supporters gingen als één blok achter de ploeg staan. "Beter dan in KV Mechelen kan clubliefde niet geïllustreerd worden", analyseert Peter Vandenbempt bij Sporza de Mechelse solidariteit.

Sterk signaal van de hoop

"Het kapitaal van de club zijn toch de supporters. Te midden van alle ellende voor de club KV Mechelen door dat schandaal was dit toch een sterk signaal van de hoop. Wat er straks wordt ook beslist over de club, welk lot KV Mechelen ook wacht, de club zal altijd blijven bestaan en als het nodig is terugkeren op het hoogste niveau."

Ondertussen loopt het onderzoek naar matchfixing en financiële fraude verder. "Als straks wordt aangetoond dat enkele topmensen uit het bestuur actief hebben meegewerkt aan die poging tot omkoping, hoop ik dat ze in hun cel ondertussen beseffen hoe ze met hun onverantwoord gedrag deze club in gevaar hebben gebracht."

"Maar als bondsrechter mag je je beslissing niet laten afhangen van de populariteit van een club. Dat is het probleem voor die mensen. Er moeten dezelfde maten en gewichten gehanteerd worden voor Eupen als voor KV Mechelen."

Diederik Geypen

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.