Scheidsrechter Verboomen stuurde KVO-mascotte het stadion uit: "Hij vond dat ik daarbij een te aanvallende houding aannam"

22 oktober 2018 11:26

Ophef zondag tijdens KV Oostende - AA Gent. Kalle, een van de twee mascottes Manten en Kalle, werd het stadion uitgezet.

Het tafereel was ook de fans van KVO niet ontgaan. Op Facebook geeft Kalle tekst en uitleg. "Tijdens de match KVO-Gent bij het begin van de rust liep ik richting Jordi Vanlerberghe waar scheidsrechter Verboomen dichtbij stond. De scheids vond dat ik daarbij een te aanvallende houding aannam", licht Kalle toe.

"Er waren gebaren richting de speler en dus NIET richting Dhr Verboomen specifiek. Zijn reactie aan de éne kant is wel te begrijpen na de gebeurtenissen die de laatste weken plaatsvonden in het Belgische voetbal."

Kalle wil het misverstand uit de wereld helpen. "Mascottes dienen om de sfeer op en rond het veld te verbeteren en om de toeschouwers te animeren. Wij hebben absoluut geen bedoelingen om de zware taak van de arbitrage te verstoren. Ondanks dit werden Manten en Kalle van het veld gestuurd. Ik (Kalle) werd uit het stadion gezet op vraag van de scheidsrechter. Bij deze wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan zowel de arbitrage als fans die zich hierdoor aangevallen voelen. Dit is nooit mijn bedoeling geweest.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.