Andres Mendoza, vijf jaar na zijn wereldgoal in San Siro: "Jammer dat ik mijn carrière niet bij Club Brugge kon afsluiten"

23 oktober 2018 11:02

Vijftien jaar geleden klopte Club Brugge regerend Champions League-winnaar AC Milan in San Siro. De man die blauw-zwart toen de zege bezorgde, was natuurlijk Andres Mendoza.

Tot op vandaag wordt de veertigjarige Mendoza aan zijn krachttoer op Milanese bodem gelinkt. "De goal haalde CNN en is de wereld rondgegaan", kijkt de Peruviaan er in Het Nieuwsblad op terug.

"Scoren tegen de winnaar van de Champions League, daar word ik nog steeds aan herinnerd. In Brugge - ik gaf er vorig jaar de aftrap tegen Anderlecht -, maar ook in Peru en zelfs Mexico, waar ik speelde. Daarom was ik ook zo gemotiveerd: ik wist dat iedereen in Peru meekeek."

Mendoza voetbalde tussen 2000 en 2004 voor blauw-zwart en heeft spijt van zijn te vroege vertrek. "Ik had nog ­jaren in Brugge kunnen spelen en ik ben altijd van plan geweest om er mijn carrière af te sluiten. Dat is jammer genoeg mislukt."

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ AC Milan
 
 
Reacties.