Gert Verheyen over macht van makelaars: "Als trainer krijgt je veel berichtjes, maar ik stuur ze allemaal netjes door naar Hugo Broos"

23 oktober 2018 09:56

Het grote gespreksonderwerp in de laatste aflevering van Extra Time was de operatie 'Propere Handen. Centrale gast Gert Verheyen heeft als kersverse hoofdtrainer in de hoogste klasse ook al de macht van de makelaars mogen ondervinden.

"Vanaf het moment dat je trainer wordt, krijg je veel berichtjes van makelaars over hun spelers. Maar ik stuur ze allemaal netjes door naar Hugo Broos (sportief directeur van KVO, red.)", sprak trainer Gert Verheyen in Extra Time.

Dezelfde makelaar

Eén van de voorstellen om beïnvloeding van de makelaars te vermijden is om geen trainer en spelers onder hetzelfde management bij dezelfde club te hebben. Maar Verheyen is niet direct een voorstander. 

"Bij Oostende lopen momenteel twee gehuurde spelers met dezelfde makelaar als ik", legde Verheyen uit. "Als we als club nu geïnteresseerd zijn in een bepaalde speler, moet ik dan zeggen ‘neen, want hij heeft dezelfde makelaar als ik'? Dat kan toch niet."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.