Vorig seizoen nog 'halve basisspeler' bij Anderlecht, nu moet hij zich herlanceren bij de beloften

23 oktober 2018 15:02

De U19 van Anderlecht spelen om 18u hun cruciale wedstrijd om door te stoten in de Youth League tegen FC Admira Wacker. De selectie daarvoor is bekend, met toch één opvallende naam.

Dit is de selectie die naar Oostenrijk afreisde: Vercauteren, El Kababri, Kiwior, Lissens, Lutonda, Leoni, Bouchouari, Verschaeren, Colassin, Dewaele, Doku, Sambi Lokonga, Alavoine, Suray, Nzita, Loua, Kalulika & Guldix.

U ziet daarbij dus ook de naam van Sambi Lokonga. Zoals we in september al aankondigden heeft de middenvelder wel een probleem. Lokonga werd door personeelsproblemen vorig seizoen een "halve titularis" dixit Hein Vanhaezebrouck, maar komt dit seizoen niet meer aan de bak. Deels door de vele aankopen, deels omdat hij ook geen progressie meer maakt.

Hij traint wel nog mee met de A-ploeg, maar speelt zijn wedstrijden bij de beloften. Hij komt ook nog in aanmerking voor de Youth League, maar in de heenwedstrijd tegen Admira kon hij allesbehalve zijn stempel drukken. Benieuwd of hij dat vandaag wel kan doen.

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.