Westerlo in de hoek waar de klappen vallen: "De bal wilde er duidelijk niet in"

23 oktober 2018 18:56

Enkele weken geleden stond Westerlo nog fier aan de leiding in 1B, maar na een 0 op 12 ziet er het minder rooskleurig uit voor de 'Kemphanen'. Vooral het gebrek aan efficiëntie brak Westerlo zuur op tegen OHL (0-1).

Een vroeg doelpunt van Elliot Moore besliste al snel de wedstrijd. "We zijn niet goed aan de wedstrijd gestart en kwamen meteen 0-1 achter", aldus middenvelder Nicolas Rommens. "Dan ging OHL erg laag spelen en was het moeilijk om openingen te vinden. Het was belangrijk om de flanken te benutten, maar de bal wilde er duidelijk niet in."

Bal wilde er niet in

Westerlo had, zeker na rust, het merendeel van de kansen. "We hebben enkele kansen bij elkaar gevoetbald en hebben dan ook nog die penalty gekregen. Die ging er jammer genoeg niet in", aldus de aanvoerder. "Anders kregen we misschien een andere wedstrijd."

Van Eenoo vertikte om te scoren vanop 11 meter, maar ook Abrahams en Naessens kregen samen heel wat prima mogelijkheden. "Ik denk dat we met veel goede wil aan de tweede helft begonnen. Met veel druk vooruit. Maar de bal ging er jammer genoeg niet in, ondanks genoeg kansen."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Westerlo
 
 
Reacties.