Miste STVV Roman Bezus tegen KV Kortrijk?

24 oktober 2018 11:35

Bij STVV afgelopen weekend geen Roman Bezus vanwege een voetblessure. En dat had wel degelijk zijn impact op de wedstrijd van de Kanaries.

Hoewel: STVV begon zonder Bezus goed aan de wedstrijd. "Misschien de beste twintig minuten van het seizoen tot dusver", aldus doelman Kenny Steppe in een reactie achteraf. "Maar gaandeweg pakte Kortrijk meer vertrouwen en nam het wat over."

In de eerste helft lieten de Haspengouwers het vooral na om de score uit te diepen: "We kregen een aantal kansen, maar het liep dan net niet goed en we lieten het na om de 0-2 of 0-3 te maken. Dan hadden we de match dood kunnen doen", vond coach Marc Brys.

Vergeten match dood te maken

Een echt killerinstinct was er niet, na de pauze viel ook het voetbal wat weg. "We hebben het na de rust proberen te forceren, maar grote kansen kwamen er niet meer. Het is kenmerkend dat we dan bij een van de weinige mogelijkheden dan nog zelf in de weg lopen van het schot", aldus Brys nog.

Speelde het gemis van Bezus daarbij een rol? De middenvelder zorgde dit seizoen weliswaar nog 'maar' voor 1 doelpunt en 1 assist in de competitie, maar is ook dit seizoen opnieuw belangrijk in de creativiteit van STVV. Hopen voor Brys & co dat zijn voetblessure snel helemaal achter de rug is?

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ STVV
 
 
Reacties.