Anderlecht-product Hervé Matthys (22) breekt door in de Eredivisie: "De Nederlandse competitie past beter bij mij dan de Belgische"


Foto: © photonews 25 oktober 2018 12:42

Hervé Matthys is dit seizoen een van de nieuwe Belgische gezichten in de Eredivisie. De 22-jarige verdediger ruilde de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven in voor Excelsior.

Het gewezen jeugdproduct van Anderlecht veroverde meteen een basisplaats bij de club uit Rotterdam. "Het loopt voorlopig heel vlot", vertelt Matthys, die al elke competitiewedstrijd speelde, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat ik meteen een basisplaats zou veroveren, had ik niet verwacht."

De keuze van de Bruggeling om België te verlaten, pakte goed uit. "Ik zette een stap terug om er twee vooruit te zetten. Dat is nu gebeurd."

"Westerlo was achteraf bekeken een verkeurde keuze"

Bij Anderlecht doorbreken lukte niet, en ook een uitleenbeurt aan Westerlo loste de verwachtingen niet in. "Westerlo was achteraf bekeken een verkeurde keuze", gaat Matthys verder. "Ik werd niet centraal uitgespeeld, maar op de linkerflank. Dat is niet mijn beste positie. Mentaal heb er veel van opgestoken. De passage bij Westerlo was een leermoment voor mij."

Na een sterk seizoen bij FC Eindhoven kwamen ook enkele Belgische teams aankloppen. "Ik was van mening dat de Nederlandse competitie beter bij mij past dan de Belgische. De Eredivisie is voor een opbouwende verdediger als ik ideaal. Ik ben Excelsior dankbaar voor de gekregen kans."

1e klasse B \\ Nederlandse Eredivisie \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Excelsior \\ Eindhoven \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.