Geen driepunter voor Club Brugge na reuzemisser van Openda: "Moeilijker om te missen dan om te scoren"

25 oktober 2018 05:25

Loïs Openda (18) moet nog wat boterhammetjes eten om supersub te worden. De Brugse spits verknalde tegen Dortmund al eens een ultieme kans om punten te winnen, maar zijn misser tegen tegen Monaco van gisteren was zelfs nog erger.

In de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg Club Brugge nog dé kans op de 2-1: Vanaken gooit zijn vrije trap in het pak, Denswil kopt uitstekend terug en aan de tweede paal kopt Openda onbegrijpelijk naast. Een pijnlijke misser die Club een late zege kostte.

"Erg jammer", reageerde trainer Ivan Leko. "Dat is al zijn tweede keer in de Champions League, zo'n open kans missen. Maar Loïs is nog maar een beloftenspeler en hij moet nog groeien. Een technische fout kan gebeuren. Maar toegegeven, het was daar moeilijker om te missen dan om te scoren."

Ik dacht echt dat die bal van Openda binnen was, die moet er gewoon in - Stefano Denswil

Stefano Denswil, die zijn piekfijne assist onbenut zag, kon zijn ogen niet geloven. "We zijn tevreden met een punt, maar als die laatste bal erin was gegaan, waren we nog meer tevreden van het veld gestapt. Ik dacht dat die bal van Openda binnen was. Die moet er gewoon in." 

Loïs Openda zelf hebben we niet meer gezien in de neutrale zone.

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Club Brugge \\ Monaco
 
 
Reacties.