Maxim Nys (ex-Waasland-Beveren) spreekt over nieuw avontuur in Eerste Amateurklasse én over macht van makelaars

25 oktober 2018 12:02

Maxim Nys is nog steeds maar 21 jaar, maar heeft wel al flink wat ervaring opgedaan de voorbije jaren. Nu maakt hij het mooie weer in de Eerste Amateurklasse.

Bij Dender mocht hij tijdens het seizoensbegin steevast spelen, al kostte hem dat ondertussen wel al twee rode kaarten in zijn enthousiasme. "Een beetje mijn stijl en mijn karakter", gaf hij grif toe. Maar los daarvan is hij zich wel aan het bewijzen in Eerste Amateurklasse.

"Het fysieke spel van die reeks ligt me eigenlijk wel. Ik heb zeker nog geen spijt van mijn stap naar Dender, want ik wilde gewoon erg graag spelen en speelminuten gaan maken", aldus de linksachter met een verleden bij Waasland-Beveren.

Zweeds international voor zich

Bij de Wase Leeuwen kreeg hij de voorbije jaren weinig kansen: "Met Erdin Demir stond er een Zweeds international op mijn plaats, dan is het niet simpel om jezelf in de ploeg te spelen. Ik heb er veel bijgeleerd en vond wel dat ik de kansen gegrepen heb die ik gekregen heb."

"De voorbije maanden zat ik nooit meer in de kern bij Waasland-Beveren, al heb ik er wel nog wat vrienden lopen. Wat de rol van de makelaars betreft in heel veel zaken ben ik niet verrast. Het zal wel zelden gebeuren dat je onder druk wordt gezet, maar je moet sowieso sterk in je schoenen staan. Hopelijk kan dit in de toekomst een positieve uitdraai hebben."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ FCV Dender EH \\ SK Beveren
 
 
Reacties.