Operatie propere lakens? RSC Anderlecht heeft het onder Hein Vanhaezebrouck erg lastig om de nul te houden (mét cijfers en vergelijking met Weiler)

25 oktober 2018 16:58

RSC Anderlecht staat voor een van zijn matchen van de waarheid. Wil het in Europa nog een mondje meepraten, dan wint het maar beter tegen Fenerbahçe. Kan het eens de nul houden? Dat is een probleem onder Vanhaezebrouck, zo blijkt.

Dit seizoen speelde RSC Anderlecht al veertien wedstrijden over alle competities heen, goed voor amper twee clean sheets. Tegen Moeskroen werd 2-0 gewonnen, tegen STVV 0-0 gelijkgespeeld. Dat is voor een topclub als paars-wit toch wel héél weinig.

Vorig seizoen waren de cijfers van Hein Vanhaezebrouck iets beter, met acht clean sheets op 36 wedstrijden. Daarmee staan er nu tien clean sheets op vijftig wedstrijden achter zijn naam, goed voor één keer de nul houden per vijf wedstrijden. Bovendien is het doelsaldo van paars-wit nog steeds negatief in die vijftig matchen: 73-74.

Tegen Club Brugge (1-0 en 0-0), Eupen (1-0), Gent (1-0), Kortrijk (4-0), Celtic (0-1), Zulte Waregem (2-0) en Genk (0-1) werd vorig jaar de nul gehouden. Als we de cijfers van Hein Vanhaezebrouck vergelijken met die van zijn directe voorganger, blijkt dat het ook toen 'beter' ging.

Onder Rene Weiler werden 67 wedstrijden gespeeld door paars-wit, waarin 27 keer geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. Dat is goed voor om en bij de 42% van de wedstrijden. Tussendoor hield Nicolas Frutos twee keer de nul op vier wedstrijden.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.