Zes op zes voor Thorup! Chakvetadze knalt Gent voorbij onmachtig Charleroi

26 oktober 2018 22:22

AA Gent heeft ook de tweede opdracht onder Jess Thorup tot een goed einde gebracht. Tegen Charleroi miste het een pak kansen, maar Chakvetadze kreeg er toch twee tegen de touwen.

AA Gent moest de afwezigheid van zowel Verstraete als Odjidja opvangen en deed dat zoals verwacht met Dejaegere en Esiti. Renato Neto was er voor het eerst opnieuw bij, maar hij begon uiteraard op de bank. Bij de Carolo's kregen we geen verrassingen.

Gent begon meteen te drukken richting het doel van Penneteau en in de eerste helft was het balbezit volledig voor de thuisploeg. Het eerste schot van Charleroi kwam er rond de veertigste minuut, dat zegt veel. Ene Giorgi Chakvetadze had er toen al 1-0 van gemaakt.

Limbombe -die alweer uitblonk- knalde een vrije trap op Penneteau, de Fransman flaterde en Chakvetadze kopte het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière tegen de touwen. Toch zou AA Gent niet met een verdiende voorsprong de rust in gaan. Victor Osimhen knalde van ver, de bal week af en Thoelen was geklopt.

Een koude douche dus voor AA Gent, dat furieus terug uit de kleedkamer kwam. Chakvetadze kreeg een uitstekende bal van Limbombe en kon mooi voorbij Penneteau in doel knallen. Het was het signaal voor AA Gent om ook de 3-1 te zoeken, maar Yaremchuk en Limbombe wrongen nog wat kansen de nek om.

Eindelijk Neto

Het publiek schreeuwde naar het einde om Renato Neto en werd ook beloond. Dejaegere kreeg krampen (al dan niet met opzet, de twee zijn goeie vrienden) en de Braziliaan mocht zijn rentree vieren na anderhalf jaar blessureleed. Charleroi drong nog aan, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.