? Thorgan is niet te stoppen en tekent voor zijn achtste(!) seizoenstreffer, maar Mönchengladbach lijdt wel duur puntenverlies

26 oktober 2018 22:37

De gebroeders Hazard zijn tegenwoordig onhoudbaar. Terwijl grote broer Eden de topschuttersranglijst aanvoert in Engeland, doet Hazard 'junior' het zowaar nog beter in de Bundesliga. Vrijdagavond lukte de Rode Duivel zijn achtste goal van het seizoen.

Borussia Mönchengladbach staat op een knappe tweede stek in de Bundesliga en wou dus winnen om in het spoor te blijven van koploper Borussia Dortmund. De ploeg van Thorgan Hazard moest daarvoor voorbij Freiburg, het nummer negen in het klassement.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de bezoekers want al na tien seconden kreeg de thuisploeg een penalty. Nils Petersen zette die om. Na twintig minuten ging de bal aan de overkant op de stip. Onze landgenoot Thorgan Hazard trapte keihard rechtdoor en doelman Schwolow was geklopt.

Het was uiteindelijk de thuisploeg die het laken naar zich toetrok. Op het uur maakte Luca Waldschmidt de 2-1. Diep in de blessuretijd zorgde Lucas Höler voor de 3-1 eindstand. Een zure nederlaag voor Thorgan Hazard en co, die zo de hete adem van eerste achtervolgers Werder Bremen en Bayern München in hun nek voelt.