Vanhaezebrouck wijst zijn spelers terecht voor communicatieprobleem: "Gerkens, Trebel, Najar, want het zijn niet de jonkies"

26 oktober 2018 19:50

Anderlecht liet twee punten liggen tegen Fenerbahce en dat beseft trainer Hein Vanhaezebrouck als geen ander. De fatale terugspeelbal van Gerkens die de comeback van de Turken inluidde, was volgens hem het voorbeeld van een groter probleem in zijn verdediging.

"We delen cadeaus uit, altijd met een terugspeelbal of te lang pingelen voor de verdediging", stak Hein Vanhaezebrouck van wal op zijn persconferentie. "Als trainer van Kortrijk en Gent zag ik onze keeper heel weinig in een één-op-éénsituatie komen? Als ik zie hoe vaak dat nu gebeurt..."

Die misser van Gerkens was inderdaad niet het eerste of enige geval. "Die individuele fouten moeten eruit. Gerkens, Trebel, Najar, want het zijn niet de jonkies. Dendoncker deed dat tegen PSG ook."

Communiceren!

Communicatie is de boodschap. "Alle verdedigers moeten bijsturen. Dante doet dat nu, terwijl er vroeger niks uitkwam. Het is dus aan te leren", haalde hij aan als voorbeeld. "Maar als ze naar elkaar kijken, loopt het mis. Mijn spelers moeten het zelf gaan doen. Als je achteraan staat, moet je communiceren."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.