Neto enorm dankbaar voor de fans: "Dit ga ik van m'n leven niet vergeten, nooit"

27 oktober 2018 16:56

"Je kan je niet voorstellen hoezeer ik hier naar uitgekeken heb", opende Renato Neto zijn discours na zijn terugkeer op het veld. Anderhalf jaar missen, het doet wat met een mens.

Het was een emotionele rollercoaster voor de graag geziene Braziliaan. "De fans scandeerden mijn naam al voor de wedstrijd, bij de opwarming. Ook op de bank hoorde ik hoe ze mij steunden. Echt, dit ga ik van m'n leven niet vergeten. Nooit. Ik droomde al vanaf dag één hoe het zou zijn om terug te keren. Na de match was het héél emotioneel. Het was een lange tijd, hé."

Er kwamen heel wat nieuwe spelers, sommigen zijn zelfs alweer weg -Renato Neto

Maar liefst 61 officiële wedstrijden miste Renato Neto sinds hij op 21 mei 2015 van het veld stapte in het Jan Breydelstadion. Op die tijd gebeurde heel wat. "Dat is bijna twee seizoenen, twee nieuwe coaches. Heel wat spelers vertrokken, anderen kwamen erbij, waarvan er sommigen alwéér vertrokken. En ik zit hier nog."

Hij kreeg heel wat mooie reacties van huidige, maar ook heel wat ex-ploegmaats. "Mitrovic, Milicevic, Kenny Saief, Rami Gershon, Coulibaly, ik kan ze niet allemaal opnoemen. Het is heel speciaal voor mij." Thomas Foket kwam zelfs naar de Ghelamco Arena. "Thomas zei me dat hij speciaal voor mij kwam."

Bijna té enthousiast

Toen hij op het veld kwam ging er van alles door hem heen. "Ik was verrast dat ik mocht invallen, want ik dacht dat Timo (Derijck) erop zou komen voor Igor (Plastun). Het ging perfect, ik heb drie ballen geraakt geloof ik." Hij was zelfs een beetje té enthousiast. "Ik riep naar Andy (Esiti) dat hij moest blijven, want ik wou mee naar voren gaan op de tegenaanval. Toen besefte ik echter dat het 2-1 stond en ben ik maar in positie gebleven (lacht)."

Bekijk hieronder de beelden achter de schermen van de terugkeer van Renato Neto. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.