Louwagie over de belangrijkheid van managers: "Je vindt makkelijker stewards dan scorende spitsen, of makelaars die spitsen aanbrengen"

28 oktober 2018 09:36

In het voetbal teren nog veel clubs op vrijwilligers. Het staat in schril contrast tot wat de makelaars en topmensen verdienen. Liefde voor de club tegenover de ijskoude realiteit van het geld?

Michel Louwagie is het er niet mee eens. "Heb je Genk zien voetballen tegen Besiktas? Ik noem dat artiesten. En voor artiesten betaal je altijd meer. Ik geef toe: er lopen veel niet-artiesten op onze velden, maar het voetbal is zo geëvolueerd dat spelers veel geld kosten."

"Dat is de markt. En de makelaars profiteren daar mee van. Je kan dat betreuren, maar het is een realiteit waar we niet onderuit kunnen. Zonder die makelaars gaat het niet", zegt hij in HLN.

Radiologen en verpleegkundigen

Maar kan je dat economisch verantwoorden? "Die grote verschillen tussen de top en de onderbouw van een bedrijf heb je overal. In een ziekenhuis verdient een radioloog ook tot twintig keer meer dan een verpleegkundige. Is dát eerlijk?"

"Die verpleegkundigen werken ook hard, hé? Schaarste bepaalt de prijs. Je vindt makkelijker verpleegkundigen dan radiologen, zoals je ook makkelijker stewards vindt dan spitsen die scoren, of makelaars die die spitsen kunnen aanbrengen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.