"Onophoudelijke beledigingen en bespotten van Preud'homme": Standard legt uit waarom het fans Genk verwijderde, die reageren

29 oktober 2018 22:09

De match tussen Standard en KRC Genk beroerde de gemoederen. Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast. Een incident tussen een paar supporters en Michel Preud'homme maakte de tongen los.

Een aantal supporters achter de dug-out van Michel Preud'homme gingen met de coach van Standard verbaal in de clinch en werden daarop uit het stadion geweerd.

"Iemand zei me dat ik rustig moest zijn. Ik heb hem gezegd dat hij moest zwijgen. Zo simpel was het", wilde Preud'homme zelf er niet te veel woorden aan vuil maken. "Op de bank werden ook dingen naar elkaar geroepen. Het is deel van het spel, zolang het binnen de limieten blijft."

Beledigingen

In Sports Late Night vroegen ze zich af waarom de fans werden weggeleid: "Michel moet daar boven staan", klonk het bij Jacky Mathijssen. "Maar ik kan me moeilijk voorstellen dat Michel dat zou gezegd hebben om ze weg te halen."

Algemeen directeur Alexandre Grosjean was duidelijk in La DH: "Ze stopten niet met onze coach te bespotten en te beledigen. Daarom dat we een vijftal fans uiteindelijk uit de tribunes hebben gehaald."

Fan reageert

Een van die supporters reageerde ondertussen al via de sociale media: "Ik werd samen met mijn groep uit het stadion gezet, jammer. MPD zocht oogcontact, waarop we aangaven rustig te blijven. Excuses aan de fans, correct gedrag vind ik erg belangrijk."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.