Clement kan niet anders dan toegeven: "We zijn titelkandidaat, maar..."

29 oktober 2018 11:23

In Standard-Genk mocht leerling Philippe Clement het voor het eerst opnemen tegen leermeester Michel Preud'homme. Het werd uiteindelijk een puntendeling (1-1) en daar konden beide coaches best mee leven.

Genk leek ook in Standard op een zege af te stevenen, maar dat was buiten Luyindama gerekend. "Uiteindelijk moet je ontgoocheld zijn als je in het slot nog een goal tegenkrijgt", analyseerde Philippe Clement. "De eerste helft was voor Standard, al kregen we ook enkele kansen. De tweede periode was voor ons."

Cavanda kreeg bij de late tegengoal een zee van ruimte om de voorzet richting Luyindama te trappen. "We zitten met een heel jonge groep die weinig ervaring heeft in zulke situaties. Cavanda werd helemaal alleen gelaten. We riepen het, maar de spelers zagen en hoorden het niet. Dat zijn lessen die onze jonge groep moet leren, wat logisch is."

Titelkandidaat 

Genk loopt dankzij het gelijkspel een puntje uit op eerste achtervolger Club Brugge. Clement moet dan ook bekennen. "We zijn titelkandidaat", aldus de Genk-coach, "maar ook Standard, Club Brugge, Gent en Anderlecht zijn titelkandidaat. Dat is nu eenmaal de competitie in België. Maar bij andere ploegen is het seizoen niet geslaagd als je de titel misloopt. Bij ons is dat niet het geval."

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.