Fan die met Preud'homme in de clinch ging reageert: "Ik zei hem gewoon kalm te blijven" vs "Ze hebben hem bespot"

30 oktober 2018 09:05

Het was een opvallend beeld zondag: Michel Preud'homme die verhaal ging halen met een supporter achter zijn bank. Die man werd nu gevonden en geeft zijn versie van de feiten, net als CEO Alexandre Grosjean.

Het gaat inderdaad om een fan van Genk. Sanju Gielen verklaart in HBvL wat er volgens hem gebeurde. "Preud'homme toonde zich ontzettend opgewonden lang de zijlijn. Ik maande hem alleen maar aan om kalm te blijven. Dit is duidelijk te zien op de videobeelden", zegt de man. 

"Ons gezelschap, zo'n 5 à 6 man, werd door stewards verzocht het stadion te verlaten. Ik wens te benadrukken dat iedereen zich correct heeft gedragen. Er is op geen enkel moment gescholden. Als pedagogisch directeur kreeg ik al vele reacties van leerlingen, waardoor ik dit niet zomaar achter mij kan laten."

Ze hebben hem bespot

Bij Standard klinkt het iets anders. "De betreffende supporters zaten op de eretribune, daarvan wordt een zekere gereserveerdheid verwacht", aldus Grosjean. "In dit geval had een sponsor enkele Limburgers uitgenodigd, die fan bleken te zijn van Genk. Zij lieten niet na om Preud'homme te bespotten. Onze coach, die maar enkele meters lager stond, had alles gehoord en heeft dus gereageerd."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.