Stevig georganiseerd Charleroi houdt STVV af en zet opmars in stand verder

30 oktober 2018 22:24

STVV kon door het resultaat in Moeskroen - Gent opnieuw de top-6 binnensluipen, maar dan moest het wel winnen op bezoek bij Charleroi. En dat lukte tegen stevig georganiseerde Zebra's uiteindelijk niet.

Charleroi zette de weg naar boven stilaan in, terwijl STVV afgelopen weekend nog gelijkspeelde tegen Club Brugge: met de strijd tussen Félice Mazzu en Marc Brys stonden twee al bij al tevreden coaches tegenover elkaar op dinsdagavond.

Bij de thuisploeg begon Perbet aan de wedstrijd in plaats van Niane, terwijl Mazzu voor een vijfmansdefensie koos tegen de Kanaries. In een kansarme eerste helft misten Osimhen en De Sart de twee grootste kansen.

Na de pauze begon de organisatie van de Zebra's steeds beter te renderen en vanop de flanken kwam er heel veel gevaar. Halfweg de tweede helft maakte Benavente er vervolgens 1-0 van voor de thuisploeg, na een goede voorzet van Marinos.

De bezoekers wilden vervolgens alles op alles zetten om toch nog minstens een puntje te pakken, maar dat lukte uiteindelijk niet meer. STVV mist de kans om de top-6 binnen te sluipen, Charleroi komt zelfs tot op een puntje van de Kanaries.