Vanhaezebrouck snapt de druk op Anderlecht, maar: "Maar één ploeg mag tevreden zijn, kijk maar eens naar Standard en Club Brugge"

02 november 2018 14:09

Hein Vanhaezebrouck raakte donderdag met RSC Anderlecht niet voorbij Sporting Lokeren. En dus staat er extra druk op de match in Waasland-Beveren. De coach beseft dat ze met de druk moeten leren omgaan, maar is ook kritisch voor andere clubs.

De druk op Anderlecht werd alweer snel groot dit seizoen: "Ik kan daar wel mee omgaan, dat is eigen aan Anderlecht. Wij zijn Anderlecht en dus weet je dat er druk komt van alle kanten. Het is niet simpel om daarmee om te gaan, maar we moeten er samen uit komen."

Toch maakte hij op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel met Waasland-Beveren ook de vergelijking met andere clubs: "Vele andere ploegen hebben het ook lastig, maar Anderlecht wordt gezien als het grootste probleem. Er is maar een ploeg die op alle fronten goed bezig is", verwees hij naar KRC Genk.

Vernieuwde én verjongde kern, nieuwe bestuursploeg, ...

"We zijn de ploeg die de grootste veranderingen doormaakte: we hebben een vernieuwde en sterk verjongde kern én een nieuwe bestuursploeg. Standard - dat bijna de titel pakte - en Club Brugge - dat de titel pakte - hebben bijna dezelfde ploeg van vorig jaar. En daar draait het ook niet volledig, Club won ook maar één keer in zeven matchen, maar daar wordt minder over geschreven."

"Je moet ook naar de feiten kijken: bij ons zijn er nog een of twee spelers van vorig jaar en al de rest zijn nieuwelingen, waaronder ook veel jongeren. Maar we snappen de druk op Anderlecht en gaan daar proberen mee om te gaan."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.