Veljkovic deed alles om Vertenten de bekerfinale Genk-Standard te laten fluiten: "Ik heb hen gezegd dat Lardot fan is van Standard, ze gaan zeker bellen"

02 november 2018 09:50

De rol van Dejan Veljkovic in het omkopingsschandaal wordt alsmaar groter. Nu blijkt dat de makelaar erg ver ging en zelfs een concurrerende scheidsrechter zwartmaakte in een (mislukte) poging om vriend Bart Vertenten de bekerfinale tussen Genk en Standard te laten fluiten.

Het Nieuwsblad brengt het opmerkelijke verhaal naar buiten. Het ging tussen Jonathan Lardot en Bart Vertenten om de bekerfinale te fluiten. Intussen is ook bekend dat makelaar Dejan Veljkovic honderden telefoontjes had met de verguisde topref en ook over die finale werd gesproken.

Alles voor vriend Vertenten

Een week na zo'n gesprek belde Veljkovic naar een bestuurslid van Genk. "Lardot uit Luik is normaal de eerste kandidaat om de finale te fluiten. Maar Lardot is een Standard-fan. Jullie zouden daarom via via moeten bellen naar Verbist (de scheidsrechtersbaas, nvdr.) en druk gaan zetten om Lardot niet te willen."

Dezelfde dag nog belde Veljkovic terug naar Vertenten. "Ik heb hen gezegd dat Lardot fan is van Standard. Ze gaan zeker bellen." Het mocht niet baten, want uiteindelijk mocht toch Lardot de finale fluiten.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.