Antwerp zet Standard op acht punten na winst in topper

04 november 2018 16:28

Antwerp heeft een uitstekende zaak gedaan. De Great Old won met 0-2 van Standard en zet zo de Rouches op acht punten in het klassement. Lior Refealov en Lamkel Ze maakten de doelpunten.

Standard begon aan de wedstrijd zonder Djenepo. De flankspeler moest plaatsnemen op de bank. Carcela stond wel in de basiself. Bastien viel naast de selectie ten koste van Agbo.

Ook Bölöni wijzigde zijn team op twee plaatsen na de nederlaag tegen leider Racing Genk. Rodrigues en Buta verhuisden naar de bank. Baby en Nazaryna waren de vervangers bij de Great Old.

Wat een sfeer

Een geweldige sfeer was het voor de wedstrijd. Een start van een mooie voetbalnamiddag? Dat was het niet echt in de eerste helft. Op uitzondering van een knal van Marin op de paal, was het allemaal maar heel pover het eerste half uur. Cimirot scoorde nog wel vanuit buitenspel, maar toen stond iedereen al stil op het veld.

Paal én strafschop

Bij de bezoekers viel er weinig te noteren in de beginfase. Het uitvallen van Opare, na een kwartier, was het belangrijkste nieuws. Mbokani en Baby probeerden het wel, maar Ochoa aan het werk zetten zat er niet echt in.

Op slag van rust waren de grootste kansen dan toch nog voor de bezoekers. Mbokani mocht alleen op Ochoa afgaan, maar hij plaatste de bal tegen de paal. Diezelfde Mbokani ging even later neer in de zestien, na een lichte duw van Fai, en kreeg een strafschop. Refaelov trapte de 0-1 ruststand op het bord.

In de tweede helft had Antwerp duidelijk zijn lesje wel geleerd na vorige week tegen Racing Genk. De Great Old zakte wel wat in, maar veel minder dan tegen de leider. Standard vond, met alleen Emond voorin, geen oplossingen.

Invallers maken het verschil... niet!

Bij Standard kwam Djenepo nog in de ploeg, maar veel veranderde er niet meer. Veel goede wil bij onder andere Carcela, maar hij was één van de weinige die er nog echt zin in had. Bij de oudste club van het land zagen ze het allemaal graag gebeuren. Lestienne kreeg in de slotfase nog een enorme kans, maar schoot ver over.

Helemaal op het einde deed Lamkel Ze de wedstrijd op slot. Het werkte een counter mooi af.

Antwerp zet Standard op 8 punten in het klassement. De Great Old staat nog steeds 3de in de stand. De thuisploeg staat 6de.