? Debat in Engeland: Had Gray die gele kaart wel moeten krijgen na rouwbericht voor overleden voorzitter?

04 november 2018 11:11

Het werd een heel emotionele overwinning voor Leicester City op bezoek bij Cardiff. Het was de eerste keer dat het team in actie kwam sinds het tragische overlijden van hun voorzitter.

De voorzitter van Leicester City -en ook OH Leuven- overleed vorige week in een helikoptercrash waarbij ook vier andere mensen het leven lieten. Toen Demarai Gray de netten deed trillen tegen Cardiff City toonde hij dan ook een boodschap voor zijn voorzitter. "Dit is voor Khun Vichai", stond er op zijn ondershirt.

De scheidsrechter gaf hem daarvoor geel, zoals de regels voorschrijven. Maar had hij het deze keer niet door de vingers moeten zien? Dat vragen velen in Engeland zich af. Analisten zijn het er echter over eens. "Ik hou niet van deze regel, maar de ref heeft geen keuze", aldus Melissa Reddy op Sky Sports.

Bekijk hieronder het doelpunt en het standpunt van de analiste. Ook het moment waarop ref Lee Probert beseft dat hij niet anders kan dan geel geven, komt goed in beeld. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Premier League \\ Leicester City \\ Cardiff City
 
 
Reacties.