Vandenbempt maakt rapport van Preud'homme: "Cijfers niet beter dan Sa Pinto, mentaliteit ook vaak niet"

05 november 2018 14:17

Standard heeft twee keer in één week verloren in toppers. Niet de grote titelfavoriet dus die er voor het seizoen van gemaakt werd. Peter Vandenbempt ziet dat MPH niet veel beter doet dan Ricardo Sa Pinto.

Met MPH aan het roer waren de verwachtingen bijzonder hoog. "Preud'homme is ondertussen 4 maanden aan de slag in Luik en hij heeft amper 1 puntje meer dan het Standard van vorig jaar onder Sa Pinto", analyseert hij bij Sporza. "Qua cijfers is dat zeker niet veel beter, qua mentaliteit vaak ook niet."

"Qua kwaliteit van het spel ook maar af en toe. Soms is het geweldig geweest, zoals die wedstrijd tegen Club Brugge. Het was ook best sterk tegen Genk bijvoorbeeld, maar zakte te vaak ook diep onder de ondergrens. Zoals in Eupen of in Waregem in de midweek."

Een negatief rapport dus. "Alleen zal je horen dat de evaluatie binnen de club toch een stuk positiever is dan een jaar geleden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het project met een toekomstvisie dat nu is uitgetekend. Er is in de zomer gewaarschuwd voor de moeilijke weg van verandering die Standard dit seizoen moest bewandelen. Dat maakt dat men in Luik geduld heeft."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Standard
 
 
Reacties.