Tielemans als Rode Duivel of Monegask is een wereld van verschil: "Vergelijkbaar met de situatie van Messi"

06 november 2018 07:16

Heel België kijkt vanavond door een blauw-zwarte lens, maar ook voor AS Monaco is het van moeten. De ploeg draait al een heel seizoen niet, zowel in de Ligue 1 als de Champions League, en dat geldt ook voor Youri Tielemans.

Thierry Henry haalde Youri Tielemans aan als één van de spelers uit vorm. "Het klopt dat hij sinds zijn komst niet kan brengen wat hij brengt als Rode Duivel. Hij moet werken, vechten en zoeken opdat hij zijn vorm vindt", zei hij op de persconferentie in aanloop naar Monaco-Club Brugge.

"Het hangt ook van hem af", ging de Fransman verder. "Ik ken hem, hij heeft veel kwaliteiten. Hij is niet bang, durft vooruit te voetballen en wil altijd de bal. Bovendien heeft hij héél veel goesting, maar in onze situatie is het niet altijd evident. Ik wil hem helpen en hoop dat hij hier uit raakt."

Afsluiten deed Henry met een opvallende vergelijking: "Zijn situatie is vergelijkbaar met die van Messi." Hij doelde op het feit dat Messi bij Argentinië niet zo sterk presteert als bij Barcelona, Tielemans geraakt bij Monaco dan weer niet op zijn niveau van bij de Rode Duivels.

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Club Brugge \\ Monaco
 
 
Reacties.