"Als schieten op een hyena met een waterpistool"


Foto: © photonews 07 november 2018 20:12

Jesse De Preter is sinds 2013 sportadviseur. Als advocaat en ex-CEO van Lierse heeft hij de invloed van makelaars ook zien toenemen. Hoe dat oplossen? Hij heeft een bijzonder plan.

“Het wetsvoorstel van Denis Ducarme uit 2011? Dat is als schieten op een hyena met een waterpistool. Het werd in het federale parlement voorgelegd, maar het is gewestmaterie. En het is waardeloos als voorstel”, aldus De Preter in Sport/Voetbalmagazine.

“Als bestuurslid werkte in de profliga in 2012 aan een streng en duidelijk reglement met transacties die langs een clearing house zouden passeren en heel transparant zouden zijn. Dat werd besproken.”

Protest vanuit Pro League

“Maar er kwam protest van Laurent Denis, van een aantal makelaars, maar ook van Dirk Degraen namens Genk, Mehdi Bayat namens Charleroi en van Anderlecht. Daarna werd het voorstel vreemd genoeg afgekeurd in een gemengde commissie.”

Waar de oplossing dan wel ligt? “Het beste voorstel is ineens wereldwijd het transfersysteem afschaffen. Clubs zullen daar echt niet van kapot gaan”, aldus De Preter nog.

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.