Anderlecht-Gent: vier - problematische - gelijkenissen tussen beide teams

07 november 2018 12:15

Anderlecht en Gent zijn twee ploegen die een beetje in hetzelfde schuitje zitten. Niet alle zomertransfers zijn onmiddellijke versterkingen en ze blazen beiden warm en koud. Er zijn veel gelijkenissen tussen beide teams.

Match duurt 90 minuten

Maar noch Anderlecht, noch Gent hebben al 90 minuten goed voetbal gebracht. Het is altijd met vlagen of één helft goed en één helft slecht. Yves Vanderhaeghe slaagde er niet in om zijn spelers op een consequent niveau te krijgen, Thorup heeft het geheim ook nog niet ontdekt en Hein Vanhaezebrouck is daar ook nog altijd naar aan het zoeken.

Afhankelijk

Bij Anderlecht mag er niet veel gebeuren met Adrien Trebel of ze zijn hun laatste aanjager kwijt. We verwijzen als voorbeeld graag naar de match tegen Eupen, waar Anderlecht zijn meest abominabele helft van het seizoen speelde. En dat wil al iets zeggen.

Ook Nany Dimata moet altijd op niveau zijn... AA Gent is dan weer heel afhankelijk van de 19-jarige Chakvetadze. Maar de belangrijkste speler is Birger Verstraete, die zowat het hele tempo van de Buffalo's bepaald.

Defensief... euh... kwetsbaar

Bij Anderlecht moet je het niet zeggen. Ze hebben dit seizoen al twee keer de nul kunnen houden in de competitie, tegen Moeskroen en STVV. Het noopte Vanhaezebrouck er toe om zijn verdediging met drie op te geven tegen Waasland-Beveren. Nadat toptransfer Sanneh werd ingebracht, boorde die hen een clean sheet door de neus met een own goal... Tja.

Bij AA Gent hebben ze ook moeilijkheden. Nana Asare zit niet op het niveau van de voorbije jaren en er is geen vervanger in de kern. Aankoop Souquet is dan weer zo wisselvallig als wat. Hij wisselt goeie prestaties af met onbegrijpelijke flaters.

Creatief gebrek

Anderlecht heeft te weinig creativiteit achter zijn spitsen. Dat is natuurlijk een open deur intrappen, maar het blijft een feit. Musona en Gerkens kunnen dat niet oplossen, Morioka is al heel het seizoen gekwetst en Bakkali lijkt na enkele sterke matchen te denken dat hij het allemaal alleen moet doen.

Bij AA Gent rekenen ze voor de creativiteit op Chakvetadze, maar die jongen is nog maar 19 en kan niet alle wedstrijden bepalend zijn. Odjidja is dan weer out en Dejaegere is nog op weg naar zijn beste vorm nadat hij eerder zijn basisplaats kwijtspeelde onder Yves Vanderhaeghe.

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.